Ook in Scherpenheuvel-Zichem zijn er verschuivingen in het schepencollege

Wissel in het schepencollege van Scherpenheuvel-Zichem

Marie Jeanne Hendrickx ( CD&V) nam op donderdag 23 december 2021 voor de laatste keer deel aan de gemeenteraad en de raad van maatschappelijk welzijn. De voorbije 26 jaar is zij steeds onze OCMW-voorzitter en schepen van welzijn geweest.

Marie-Jeanne Hendrickx nam tijdens de gemeenteraad afscheid van haar ambt. Dit was zo voorzien bij de coalitievorming in 2018.

"Marie-Jeanne heeft een rijk gevuld palmares", zegt burgemeester Manu Claes (CD&V). "Al die jaren was zij steeds het gezicht van het OCMW en stond zij op de bres voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Zij bouwde onze buitenschoolse kinderopvang uit. Ook de organisatie van de seniorendagen lag haar nauw aan het hart. Onze verenigingen vonden bij haar steeds een luisterend oor. Zij deed dat steeds met grote gedrevenheid, sterk maatschappelijk engagement en met oog voor de mens die achter elk dossier schuilgaat."

Marie Jeanne blijft wel nog politiek actief als lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst waar zij haar ervaring en dossierkennis verder kan inbrengen. In de gemeenteraad wordt zij opgevolgd door Ludo Van Mellaerts (CD&V) uit Schoonderbuken.

Lees meer over