De Sint neemt ook in Scherpenheuvel-Zichem dit jaar de bus

Sinterklaas on tour

Na de passage van koning Filip en koningin Mathilde in de abdij van Averbode is het nu tijd voor de man met de mijter uit Spanje. Sinterklaas zal ook in de bedevaartstad zijn passage, door de coronamaatregelen, iets anders aanpakken. Op zaterdag 27 november rijdt hij, samen met zijn pieten, met een bus door de stad van 9.15 uur tot 16 uur, een coronasafe alternatief om al de brave kinderen te kunnen begroeten. De foto is illustratief en is niet de bus waarmee de Sint door de stad zal rijden. 

Dat de Sint dit kan doen is te danken aan vrijwilliger Kurt Staels en KWB Schoonderbuken die het coronaproof alternatief organiseren en hierin ondersteund worden door het lokaal bestuur.

 “We zijn heel blij dat we Sinterklaas en zijn pieten  toch opnieuw kunnen verwelkomen in onze stad. Alle inwoners en vooral de kinderen kijken hier naar uit, zeker in deze niet gemakkelijke coronatijden. 2021 is opnieuw een speciaal jaar, ook voor de Sint en zijn pieten. Zij zijn allemaal volledig gevaccineerd maar blijven toch voorzichtig, zeker nu de besmettingen weer snel oplopen”, zegt burgemeester Manu Claes.

Sinterklaas hoopt op mooie tekeningen en knutselwerken

Sinterklaas hoopt alvast op vele mooie tekeningen en knutselwerken en die kan je aan de Pieten overhandigen, in ruil krijg je een geschenkje. De Pieten dragen ook altijd een mondmasker, Sinterklaas kiest het zekere voor het onzekere en blijft op de bus zitten. “Ook als je gevaccineerd bent, kan je het coronavirus nog oplopen of doorgeven. De gezondheid van de kinderen, hun ouders en mijn pieten is het allerbelangrijkste. Omwille van mijn hoge leeftijd hou ik zelf voldoende afstand”, legt de brave man uit.

De sinterklaasbus vertrekt vanuit Scherpenheuvel om dan, via Kaggevinne, naar Schoonderbuken te rijden. Daarna gaat het, via Messelbroek en Testelt, naar Averbode. Na een passage in Okselaar zet de bus koers richting Zichem. Afsluiten doet Sinterklaas en zijn gevolg in Scherpenheuvel.

Je kan de route raadplegen op www.scherpenheuvel-zichem.be en via het Facebook-event Sintrondtrek in Scherpenheuvel kan je de dag zelf alles live volgen. Op die manier weet je perfect waar de sint zich wanneer bevindt. Dat de stoet in aantocht is weet je omdat er vooraf en wagen met muziek door de straat rijdt.

Lees meer over