Bij B.O.M. Tienen kunnen arme mensen nieuwe schoenen kopen voor weinig geld

BOM Tienen schoenenactie

Kiwanis Tienen Hageland maakt het mogelijk voor arme mensen om bij B.O.M. nieuwe schoenen aan te kopen voor een bedrag tussen € 1 en € 5. Het gaat om een winkelwaarde van € 25.000.

Het is inmiddels reeds de vijfde keer dat Kiwanis Tienen Hageland deze actie mogelijk maakt via Bezorgd om Mensen (B.O.M.) “Via invoerders in binnen- en buitenland slagen wij er ieder jaar weer in om nieuwe schoenen aan te kopen tegen zeer gunstige voorwaarden”, vertelt Ward Ottenburgh die de actie coördineert. “Dit jaar mag je rekenen op zo’n 400 paar nieuwe schoenen die een winkelwaarde van om en bij de € 25.000 vertegenwoordigt. B.O.M. verkoopt ze aan behoeftige mensen.” Kiwanis overhandigde bij onze ontmoeting ook een cheque van € 2.000 aan B.O.M. voor de dagelijkse kosten.

Wekelijks aangevuld

Ottenburgh: “Het zijn allemaal mensen met een erg laag inkomen, maar wij vinden het belangrijk voor hun eigenwaarde dat zij de schoenen kunnen kopen, al is het voor een gering bedrag. Wij bereiken toch minstens 150 gezinnen en spreken dat over minstens 600 personen. Deze actie loopt over het hele jaar. Eén keer per week kan men langskomen om schoenen te kopen. Het aanbod wordt ook wekelijks aangevuld.”

Met de coronacrisis is het aantal behoeftige personen in Tienen sterk toegenomen. Geregeld duiken er nieuwe gezinnen op die hulp vragen. B.O.M. beperkt zich niet tot het verlenen van rechtstreekse hulp maar zet zich ook sterk in om eenvoudige cursussen te organiseren en mensen te helpen bij doorverwijzing naar andere organisaties. Daarover een uitgebreider artikel in de volgende editie van Passe Partout eind januari.

Lees meer over