DJ Oscar De Kastaar uit Scherpenheuvel-Zichem is overleden: "Waar hij kwam, was het altijd ambiance"

Oscar (links) en Kenny kenden elkaar al heel lang. Foto: Kenny De Jong
Oscar Geyskens, beter gekend onder zijn dj naam Oscar De Kastaar, uit Scherpenheuvel-Zichem is op maandag 22 augustus overleden op 73-jarige leeftijd. "Ik was vorige week nog bij hem op bezoek geweest en toen rakelden we nog verhalen van vroeger op ,dat deed hem deugd. Hij vroeg me toen of ik iets kon doen met zijn apparatuur en zijn cd's", vertelt dj collega en vriend Kenny De Jong-Putsey. 

Oscar werd geboren op 26 augustus 1949 in Leuven en had 2 broers. Hij woonde heel lang in Scherpenheuvel maar de laatste jaren woonde hij in Zichem.

Beroepsmatig werkte hij aan de spoorweg maar zijn passie was muziek. 

"Oscar was lang zeer bekend als dj in de wijde omstreken en was gepassioneerd door muziek. Hij ging regelmatig op bezoek bij Radio Mi Amigo en was één van de pioniers achter de toenmalige Radio Express in Bekkevoort. Hij kende ook heel veel volk, je kon met hem nergens komen zodat dat hij wel iemand tegen kwam die hem kende. Hij was ook gekend bij heel wat artiesten. Als tiener ging ik regelmatig naar de studio in Bekkevoort wanneer hij er zijn platenverzoekprogramma presenteerde, dat waren altijd heel fijne momenten en we hebben er veel gelachen", vertelt Kenny. 

Lees verder onder de foto. 

Oscar De Kastaar
Oscar was lang een populaire dj in de regio. Foto: Kenny De Jong

Oscar was echte kastaar

Volgens Kenny had Oscar zijn dj naam alvast niet gestolen. "Het was een echte kastaar, een groot lawaai met een gouden hart. Toen ik als dj begon kon ik altijd bij hem terecht om materiaal te lenen. Het was een volksdj en volksfiguur, waar hij kam was er altijd ambiance en werd er gelachen. Hij was ook heel eerlijk en oprecht en hij had een gigantische verzameling platen en cd's. Vorige week ging ik bij hem nog op bezoek en toen hadden we het over vroeger en bekeken we oude foto's. Dat deed hem deugd en ik ben blij dat we dat nog hebben beleefd. Toen ik er was vroeg hij mij of ik apparatuur van hem wilde en ook of ik zijn cd's niet wilde. Die waren nochtans heilig voor hem en ik zei hem dan ook dat hij daar nog maar eens goed moest over nadenken. Uiteindelijk besloot hij ze nog wat bij te houden maar nu besef ik dat hij eigenlijk afscheid aan het nemen was. Hij was al lang ziek . Ik zal hem missen", besluit Kenny. 

Wie de dj nog een laatste groet wil brengen kan dat doen op donderdag 25 augustus in het funerarium Van de Laer (Seg Messelbroek 53 - Scherpenheuvel-Zichem) van 18.30 uur tot 19 uur. 

Oscar De KAstaar
Grote mond met een gouden hart. Foto: Kenny De Jong