Stoppen met roken doe je niet alleen: volg een stopcursus in Landen

20 januari 2022 | 17u23 | Gepost door christian.henn…
Rookstopcursus

Rook je en denk je er wel eens aan om te stoppen? Gewoon doen! Voor je gezondheid en voor je portemonnee. Bovendien moet je het deze keer niet alleen doen, want er wordt in Landen een rookstopcurus georganiseerd

Op 7 maart 2022 start een rookstopcursus in groep. Maak een nieuwe start en schrijf je nu in. De rookstopcursus bestaat uit acht bijeenkomsten, gespreid over drie maanden. Michel Schurmans, een erkende tabakoloog, begeleidt de cursus en geeft  handige tips en trucjes om de sigaret vaarwel te zeggen. Met je rugzak vol tips, spreek je dan met de groep een gezamenlijke rookstopdag af. Daarna train je je vaardigheden zodat je niet hervalt. Dit wordt de beste stoppoging ooit.

Bovendien vergoedt de Vlaamse overheid de deelname aan de rookstopcursus grotendeels. Deelnemers uit het Vlaams Gewest betalen een persoonlijke bijdrage van 48 euro voor de hele cursus. Mensen met een statuut van verhoogde tegemoetkoming betalen slechts 24 euro.

De cursus start met een gratis infosessie op 28 februari om 19.30 uur. Inschrijven voor deze infosessie (en de cursus) kan via de dienst welzijn van de stad Landen: welzijn@landen.be  of 011/ 67 26 19 of via het Huis van het Kind: 011/ 67 29 15.

De infosessie en groepscursus worden georganiseerd in het Huis van het Kind, Oscar Huysecomlaan 2, 3400 Landen. Je kan hier ook terecht voor meer informatie over de cursus. Inschrijven voor de groepscursus kan ook tijdens de infosessie.

Lees meer over