Na jaren eindelijk weer wielerwedstrijd in Landen

18 augustus 2021 | 15u11 | Gepost door christian.henn…
De organisatoren van de wielerwedstrijd
De Landense Wielervrienden en de Wielervrienden Oude Smis uit Neerwinden hebben de handen in elkaar geslagen (foto) voor de organisatie van wielerwedstrijden voor dames op zondag 22 augustus. Het was al bijna 10 jaar geleden dat er nog een wielerwedstrijd was in Landen. Ze stapten, hiervoor in het project van de firma Vermarc, samen met de Vlaams-Brabantse afdeling. Het resultaat is een wielerwedstrijd voor juniores en nieuwelingen samen, en een wielerwedstrijd dames elite.

Secretaris Johan Cans: “Einde 2019 hebben we de fundamenten van deze organisatie gelegd met enkele vrienden in café ’t Kliekske. We wilden in 2020 een project uitwerken, maar toen kwam corona. We hadden nochtans al alle vergunningen voor 15 augustus vorig jaar, maar toen kwam de lockdown.”

Tweedaagse

“Na de lockdown hebben we elkaar weer gecontacteerd, maar omdat ’t Kliekske nog dicht was, hebben we onze uitvalsbasis verhuisd naar café Op ‘t Plein, aan het Marktplein. Alle formaliteiten, start en aankomst van onze organisatie gebeuren daar”, aldus Cans.

Marc Bollen is voorzitter van de Landense Wielervrienden: “Door samenwerking en in het project Vermarc te stappen hebben we kunnen solliciteren voor het provinciaal kampioenschap jeugd dames. Eigenlijk maakt onze wedstrijd deel uit van een tweedaagse, waarvan de eerste rit op zaterdag 21 augustus wordt gereden in Tissent. Juniors en nieuwelingen dames rijden samen. De start op 22 augustus in Landen  is voorzien om 13 uur, maar de nieuwelingen sluiten pas aan na 19 kilometer. We hebben om 16 uur nog een wedstrijd voor dames elite”.

Lees verder onder de foto

Dames wedstrijd

De organisatie kan rekenen op de steun van de Politiezone Getevallei die twee motards en vier politiemensen levert. De wielerclub van Hakendover helpt mee door het leveren van seingevers.

Lees verder onder de kaart van het parcours

Het parcours

Inschrijvingen

De inschrijvingen lopen van 11 uur tot 12.45  uur aan Café-Taverne Op ’t Plein, Marktplein, Landen, waar om 13 uur de start plaats vindt. Er worden 68,2 kilometer afgelegd of 11 ronden van 6,2 km. (foto parcours) Start en aankomst zijn voorzien aan het Marktplein, de kleedkamers in de sporthal aan de Sportlaan in Landen. Aangezien het om een tweedaagse gaat zijn hier ook een algemeen klassement, een puntenklassement,  jongerenklassement, strijdlust, en een prijs voor beste Vlaams-Brabantse junior, en beste Vlaams-Brabantse U17 voorzien.

Om 16 uur volgt dan nog de wedstrijd elite dames.  Deze wedstrijd is 99,2 kilometer lang.

Lees meer over