Mascotte gezocht voor speelbos in Landen

Een speelbos, plukbos en nu ook een mascotte
Het speelbos aan het industrieterrein in Landen is een ontmoetingsplaats voor jong en oud waar ontdekking, fantasie, plezier en creativiteit centraal staan. In het bestaande industriebos zijn verschillende speelzones ingericht, naargelang de leeftijd van de kinderen. Er wordt nu ook gezocht naar een mascotte. Al wie jonger is dan 18 jaar kan zich kandidaat stellen.

In het speelbos worden aanzetten tot constructies gemaakt, waarbij de kinderen zelf met takken en stokken kunnen verder bouwen en zo hun stempel drukken in het bos. Tasttafels, een boomstammenparcours, wiglo’s en nog veel meer zijn er nu al en stap voor stap wordt het  een plek waarbij fantasie en natuurbeleving elkaar versterken. In het bosje is ook een buitenklasje ondergebracht.

Hou het proper

Het speelbos is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang  De jeugddienst vraagt  om het netjes te houden, vuilnis terug mee te nemen en zorg te dragen voor dit verrassende stukje natuurplezier.

Naast het speelbos, dat stapsgewijs nog speelelementen bij zal krijgen, wordt er in het bestaande geboortebos ook een plukbos aangelegd, waar groot en klein, jong en oud binnenkort kan kennismaken met gezonde voeding uit de natuur. Zo kan je er komen proeven van de lier, zwarte besjes, frambozen, okkernoten en nog zoveel meer.

Mascotte

De jeugddienst zoekt een mascotte voor het nieuwe speelbos. De jeugddienst vraagt hiervoor de hulp aan iedereen jonger dan 18 jaar. Laat je creativiteit de vrije loop en doe mee aan de wedstrijd. Alles kan en niets moet, alles wat je kan bedenken komt in aanmerking. De tekeningen en ontwerpen mogen tot 15 juni worden opgestuurd naar jeugd@landen.be . De winnaar van de wedstrijd wordt gekozen door de jeugdraad.

Info over het speelbos en alle leuke plekjes op  https://www.landen.be/ontdek-het-speelbos

Lees meer over