Brandweer Landen toont gespierde bovenlijven op kalender

De brandweermannen
Zopas werd de nieuwe kalender van de brandweer Landen voorgesteld. Begin dit jaar gingen een aantal brandweermannen de uitdaging aan om een Spartaans leven te leiden met als doel een fotoshoot voor een kalender 2022 met ontbloot bovenlijf. “De opbrengst hiervan gaat naar de vzw Special Teamspirit een organisatie die judolessen geeft aan kinderen en jongvolwassenen, zowel met als zonder beperking”, zegt Chris De Deckere, één van de initiatiefnemers.

“De idee voor zo’n kalender kwam er vorig jaar bij kerstmis. We zijn bij de brandweer in Landen in totaal met wel een 60-tal personen, waarvan zeker een 50-tal vrijwilligers. We zijn er in maart van dit jaar aan begonnen met 11 personen, maar enkelen zijn om medische of persoonlijke redenen moeten stoppen. Uiteindelijk bleven zeven over”, vertelt Chris.

Vijf krachttrainingen per week

“We hebben ons hiervoor laten begeleiden door een personal coach/diëtist en we hebben inderdaad een Spartaans regime gevolgd: vijf krachttrainingen van één uur per week, en wekelijks ook zes cadiotrainingen van een half uur tot één uur. Zo hadden we maximaal slechts één of twee rustdagen per week. Bovendien volgden we een voedingsschema met supergezonde voeding. De bedoeling was uiteraard een fysiek perfect afgetraind lichaam te hebben voor de fotoshoot”.

“Ikzelf ben maar 2 kilo afgevallen, maar sommigen verloren 12 tot 15 kilogram. Maar iedereen was klaar voor de kalender”, aldus Chris. Een deel van de opbrengst gaat dus naar vzw Special Teamspirit, de rest gaat naar de Vriendenkring van de brandweer Landen. We gebruiken dit als startkapitaal voor een volgende activiteit. Als corona het toelaat hebben we op 26 maart 2022 een grote fuif voor het goede doel”, besluit Chris.

Lees verder onder de foto

Kalender
Gespierde body's op de kalender

De kalender kost 16 euro en kan gekocht worden via de facebookpagina van de brandweermannen, ofwel bij een aantal Landense handelaars. De foto’s van de shoot werden gemaakt door Mieke Engelbos.

Info: Chris.dedeckere@hvzoost.be of https://www.facebook.com/VriendenkringBrandweerLanden

Lees meer over