Expo in Kortenaken naar aanleiding van WK Wielrennen

oude foto koers
Van 18 tot 26 september is Vlaanderen opnieuw het epicentrum van de koers tijdens het WK Wielrennen. Voor de bibliotheek van Kortenaken is dit een ideale gelegenheid om rond het thema een expo te organiseren.

Naar aanleiding van het WK wielrennen dook Omer Heusdens de archieven in. Hij verzamelde gegevens vanaf 1935 tot nu en vond zeker 100 Kortenaakse wielrenners. In samenwerking met de gemeente Kortenaken werden deze gegevens en beeldmateriaal omgevormd tot een expo. Wie fan is van de koers kan gedurende de ganse maand september zijn hart ophalen tijdens de expo in de bibliotheek. Met welke fiets reden de wielrenners vroeger? Wat zijn de verschillen met nu? Wat voor truien droegen ze vroeger en nu? Dat en nog veel meer krijg je te zien.

De expo is vrij te bezoeken vanaf maandag 6 september gedurende de ganse maand tijdens de openingsuren van de bib (ma: 14-20 u, woe & vrij: 14-18 u, zat: 10-12 u). Op zaterdag 11 en zondag 12 september verhuist de expo naar GC Den Hoek in een uitgebreidere versie.

Lees meer over