Werken aan bouw van 24 sociale huurwoningen aan oude rusthuis starten eerdaags in Hoegaarden

15 november 2021 | 11u22 | Gepost door christian.henn…
Het oude rusthuis
Het heeft heel lang geduurd, maar nu vrijdag 19 november is er de startvergadering van de aannemer voor het project met de technische staf van CNUZ. Dan wordt de exacte datum bepaald van de start van de werken. Er staat bepaald dat de aannemer, dezelfde als eerst aangeduid, 369 dagen heeft om het project tot een, goed einde te brengen.

“De startdatum van de werken wordt aanstaande vrijdag bepaald. In het beste geval is dat de week daarop, maar het hangt af van de aannemer”, zegt Guy Dumst, voorzitter van CNUZ, de sociale woningmaatschappij. De werken omvatten de bouw van 16 nieuwbouwappartementen en 8 appartementen in het hoofdgebouw van het voormalige rusthuis tussen Tiensestraat en Koningin Astridstraat..

De zaak sleept al meer dan 13 jaar aan. Op 7 maart 2008 kocht de CV Huisvesting Tienen het oude rusthuis Sint-Jozef van het OCMW met de bedoeling er sociale appartementen in te realiseren. Er werd beroep aangetekend tegen diverse bouwvergunningen , bij de Raad van Vergunningsbetwistingen en bij de Raad van State.  In april 2019 werden eindelijk de werken gestart, maar stopgezet in september 2019, omdat de bouwvergunning verlopen was. In augustus 2020 werd een nieuwe vergunning afgeleverd. Nu is de start van de werken heel dichtbij.

Lees meer over