Proclamatie zonder ouders bij GBS Hoegaarden

De leerlingen brachten een dansje
Bij de gemeentelijke basisschool aan de Polder in Hoegaarden vond de proclamatie van de zesdejaars plaats. Ze studeerden af na 4 jaar kleuterschool en zes jaar lagere school.

“Vroeger waren hier de mama’s en de papa’s aanwezig, maar dit jaar mocht dat niet door Covid-19. Hopelijk wordt het volgend jaar weer normaal. Onze leerlingen hebben toetsen afgelegd die in heel wat Vlaamse scholen gebeuren, en het goed gedaan. Toch zien we dat de resultaten van twee jaar geleden beter waren. Dit komt gedeeltelijk door corona”, aldus directeur Kristof Vancaudenberg, die erop hamerde dat ook in de toekomst de leerlingen zich zullen moeten inzetten. In plaats van een proclamatie mee te maken live, konden de ouders het gebeuren volgen op Youtube.

Schepen voor Onderwijs Hands Decoster dankte het onderwijzend personeel voor de inzet, want er werd dit jaar zelfs meer leerstof behandeld dan in een normaal leerjaar. Ook meesters Chris en Marc namen het woord.

De leerlingen mochten nog een dansje brengen (foto Youtube) , vooraleer hun diploma af te halen. De leerlingen van het vijfde jaar mochten toekijken. Volgend jaar komt ook het vierde leerjaar van GBS naar de Polder.

Lees meer over