Leerlingen van het college in Meldert willen met B’Politic politieke interesse bij jongeren aanwakkeren

Leden van de minionderneming
Vijf leerlingen van het 6de middelbaar in de richting Economie-moderne talen , van het Sint-Janscollege in Meldert hebben de mini-onderneming B’Politic opgericht, voor het vak economie.

Jelle Vaes, Yorunn Beeckelaers, Delphine Met, Milan Vleminckx, en Matthias Smets (foto) hebben besloten met hun mini-onderneming rond politiek te werken. “Met onze mini-onderneming, B'Politic, willen wij de politieke interesse bij  jongeren, vooral de 2de en 3de graad secundair,  aanwakkeren. Hiervoor zouden wij een website maken. Zo kunnen jongeren op een ludieke wijze meer te weten komen over de politiek.”

“ Wij vinden dit zeer belangrijk omdat de stemplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen al afgeschaft is. Dit kan ook gebeuren bij andere bestuursniveaus. Om te vermijden dat jongeren later niet naar de stembus komen of een willekeurig bolletje kleuren als ze toch komen, willen wij ze bijleren over politiek. De politieke informatie die we geven gaat natuurlijk over alle Vlaamse partijen. We geven dus geen voorkeur aan een partij, we blijven neutraal”, aldus de leden van de mini-onderneming.

Lees meer over