Kapittelhuis aan de Houtmarkt in Hoegaarden moet horeca blijven na verkoop

10 februari 2021 | 10u35 | Gepost door christian.henn…
Terras van kapittelhuis
Het Kapittelhuis aan de Houtmarkt 1 in Hoegaarden wordt openbaar verkocht via een online biedingsplatform, minimaal aan de schattingsprijs van 490.000 euro, met infopunt inbegrepen. De gemeente wil dat het pand horeca blijft en dat liefst het toeristisch infopunt behouden blijft.

De verkoop van het kapittelhuis waar brasserie ‘Kaittelhuys’ gevestigd is, staat al een tijdje in het meerjarenplan. Daarin staat dat in 2024 aan het einde van de legislatuur dit geheel meer dan 850.000 euro moet opbrengen. Nu is het zo dat de huidige uitbaters van brasserie ‘Kapittelhuys’ nog een contract lopen hebben tot 2024.

Gewoon Wit oppositieraadslid Herwig Princen vroeg waarom de voorwaarde was dat het pand horeca blijft. “De gemeente heeft beslist het te verkopen en heeft er geen bestemming voor. Waarom dan vasthouden aan horeca? En waarom staat er niets in de verkoopvoorwaarden over het toeristische infopunt? Kunnen we eventueel niet alleen de rechterkant van het huis verkopen en al wat links is met het infopunt, de toiletten en de schaftruimte behouden?”.

Schepen voor Toerisme Marleen Lefevre (CD&V): “We willen ons als toeristische gemeente blijven profileren. Met meer horeca is een toeristische gemeente interessanter voor bezoekers. We willen geen Gemeenteplein zonder animatie, vandaar onze beslissing. Uit ervaring weten we dat het voor een horecazaak interessant is om een toeristisch infopunt onder hetzelfde dak te hebben. Maar wil de toekomstige uitbating het niet dan hebben we wel elders een oplossing. De bestemming van het geheel, ook na 2024 blijft alleszins horeca”

Lees meer over