Frans Claes Classic trekt 400-tal mountainbikers naar Hoegaarden

11 november 2021 | 14u13 | Gepost door christian.henn…
Frans Claes en Jens Schuermans
Op 11 november werd op het Gemeenteplein in Hoegaarden de Frans Claes Classic georganiseerd, een evenement voor mountainbikers en andere fietsers. De mountainbikers waren wel stevig in de meerderheid.

Frans Claes uit Heverlee: “Ik woon in Heverlee en ben een professioneel mountainbiker. In 2018 heeft Toets van Den Venetiaen mij aangesproken om hier activiteit op het Gemeenteplein in Hoegaarden te organiseren. Dit is nu de derde editie, want vorig jaar kon, het niet. Ikzelf ben professioneel mountainbiker vooral op de lange afstanden tussen 80 en 120 kilometer, geen Olympische afstand dus”

“Samen met Jens Schuermans (foto) nam ik eind oktober nog deel aan de Cape Epic Classic, een 8-daagse tocht in Zuid-Afrika tegen Kaapstad. “Mountainbike is nog minder bekend in België, maar in de wereld is het wel een gekende sport. Onze organisatie in Hoegaarden werd wel een succes”, aldus Frans.

Lees verder onder de foto

Tijdens de bevoorrading

Er kwamen in Hoegaarden een 400-tal fietsers aan de start voor diverse afstanden. Daarvan waren ¾ toch wel mountainbikers. Zij kozen voor diverse afstanden.

Lees meer over