Nieuwe verlichte paardenpiste en Finse piste klaar in februari

30 december 2021 | 16u27 | Gepost door rik.poulman@te…
Glabbeek schepen hans Hendrickx

Een samenwerkingsakkoord tussen het gemeentebestuur van Glabbeek en ruiterclub de Gunningenruiters mondt uit in een nieuw verlichte paardenpisten en een eveneens verlichte Finse piste rond het paardenoefenterrein. Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) beloofde binnen het jaar deze piste en komt hiermee zijn belofte na. 

Sportschepen Hans Hendrickx (Dorpspartij): “Wij kozen voor een ‘eb en vloed piste’ van 6.579 m² in plaats van een traditionele gedraineerde piste”. Deze nieuwe piste is meteen ook de grootste professionele paardenpiste in Vlaams-Brabant. Door de gemeentelijke investeringssubsidies via het gemeentelijk sportinfrastructuurplan kunnen ook individuele ruiters, woonachtig in Glabbeek, binnenkort gratis gebruik maken van het oefenterrein.

Rondom de paardenpiste en de parking legt de gemeente de laatste hand aan de Finse piste, die met een loopafstand van 1.150 m bestaat uit 3 lussen, waarbij elke weg twee keer gebruikt kan worden, maar niet in dezelfde richting. Joggers zijn hier welkom vanaf februari.

transformatie piste

Lees meer over