Gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang Glabbeek tijdelijk dicht wegens een clusteruitbraak

19 november 2021 | 13u51 | Gepost door rik.poulman@te…
BKO Glabbeek

Na de quarantaine van drie klassen in twee Glabbeekse basisscholen, moet nu ook de noodremprocedure opgestart worden voor de buitenschoolse kinderopvang.

Volgens de geldende regels dient de noodremprocedure in gang te treden vanaf het ogenblik dat er vier besmette leerlingen (clusteruitbraak) in een klas of de buitenschoolse kinderopvang zijn. Dat houdt in dat de buitenschoolse kinderopvang gedurende zeven dagen gesloten wordt. Omdat zowel kinderen als personeel in quarantaine moeten is er geen noodopvang mogelijk.

Burgemeester Peter Reekmans: “Vanaf vandaag, vrijdag naschools tem vrijdag 26 november naschools zal er geen kinderopvang zijn in BKO ’t Kloempke in Bunsbeek en in de schoolopvang van De Springplank. Vanaf maandag 29 november zal de buitenschoolse kinderopvang opnieuw starten, maar met een gesplitste opvang per school. Alle ouders worden dadelijk verwittigd via hun school (Gimme) en de verantwoordelijke van de buitenschoolse kinderopvang neemt vandaag contact op met de ouders van de kinderen die in contact kwamen met de positief geteste personen. Zij zijn een hoog-risicocontact en moeten afzonderlijke regels volgen.”