Gemeente koopt grond voor nieuwe parking in Bunsbeek

Parking Bunsbeek
De ontwikkeling van de nieuwe verkaveling Baekveld in Bunsbeek zit in een eindfase. Het wegenisdossier doorheen de nieuwe woonwijk en de toegangsweg naar de nieuwe schoolingang werd in beroep, na klachten van twee buurtbewoners, door de minister definitief goedgekeurd. De gemeente Glabbeek zal nu ook een stuk grond aankopen achter het schoolterrein in Bunsbeek. Ze wil daar een nieuwe parking aanleggen voor een 60-tal wagens.

“In de toekomst is de parking ook een veiligere stapspot voor de school. Met de ontwikkeling van het Baekveld wordt de schoolomgeving in Bunsbeek heel wat veiliger gemaakt. De hoofdingang van de school wordt verplaatst van de Schoolstraat naar de zijkant van de school aan de nieuwe verkavelingsweg. Daar wordt ook een kiss-and-ride zone voor de lagere school aangelegd. Via de stapspotparking achter de school komt er ook een aparte ingang voor de kleuterschool, net als een nieuwe doorsteek voor voetgangers en fietsers van de buitenschoolse kinderopvang naar de school. De trage weg van de Tiensesteenweg wordt doorgetrokken tot aan de schoolpoort en de nieuwe verkavelingsweg tussen de Schoolstraat en de Baeveldstraat wordt een fietsstraat”, legt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) uit.

En er is nog meer want in de Schoolstraat worden nieuwe voetpaden aangelegd tussen de school en Boeslinter ene ter hoogte van de school, wordt een cameraschild geïnstalleerd waardoor de vrkeersveiligheid er wordt verhoogd. “De bedoeling is om in 2022 met de wegeniswerken van start te kunnen gaan, maar vermits we te kampen hebben met klachten van enkelingen, die lijden aan een hoog niet-in-mijn-achtertuin-syndroom, verwachten we dat het volledig dossier pas in 2024 rond zal geraken.”

 

 

Lees meer over