250.000 euro Vlaamse subsidies voor veiligere oversteekplaatsen op N29

oversteekplaats

Glabbeek krijgt 250.000 euro van de Vlaamse overheid om veiligere oversteekplaatsen te realiseren langs de N29. Eerder kreeg de gemeente ook al 120.400 euro voor de aanleg van nieuwe fietspaden langs gemeentewegen.

"De Vlaamse overheid lanceerde voor 2021-22 een relanceplan voor fietsvoorzieningen. Deze projecten worden gefinancierd vanuit zowel het relanceplan Vlaamse Veerkracht als de middelen die Europa ter beschikking stelt in het kader van relance. In totaal wordt 116 kilometer van de fietsinfrastructuur opgewaardeerd, door de paden in overeenstemming te brengen met de huidige normen van het Vademecum Fietsvoorzieningen. Daarnaast komt er nog aantal kilometer nieuwe fietspaden of aanpassingen inzake rijcomfort”, legt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) uit.

Ook de N29 is opgenomen in het project, de gewestweg in Bunsbeek (Glabbeek), daar gaat het om de optimalisatie van de kruispunten en oversteekplaatsen. “De eerder ontvangen 120.400 euro gaan we gebruiken voor de aanleg van fietspaden in de Stationsstraat en Craenenbroekstraat. De aanleg zal in de loop van volgend jaar van start gaan. Daar bovenop vloeit er nu dus ook nog 250.000 euro naar Glabbeek voor het realiseren van veiligere oversteekplaatsen langs deze steenweg.”

Lees meer over