Sluipverkeer wordt uit landbouwwegen geweerd in Boutersem

18 mei 2021 | 12u11 | Gepost door christian.henn…
Sluipverkeer door werken in Boutersem
Sinds 17 mei zijn de werken gestart aan de Smidsstraat en is de verbinding van de Leuvenseseteenweg richting E40 volledig afgesloten in Boutersem, en deze situatie blijft behouden tot in het najaar. Heel wat automobilisten zoeken toch nog een sluipweg doorheen de velden, of via de fietsverbindingsweg tussen de Neervelpsestraat en de Redingenstraat, maar daar gaat nu tegen opgetreden worden.

Uiteraard kwamen er veel reacties op sociale media van bestuurders die niet meer weten hoe ze moeten rijden. Er verschenen zelfs grappige cartoons zoals een vergelijking met het afgesloten dorpje van Astérix, maar nu in Vertrijk (Foto Sigi Volders). De bestuurders zullen absoluut moeten beseffen dat de weg volledig afgesloten is, en dat de sluipwegen zullen gecontroleerd worden. Voor de E40 wordt verwezen naar Tienen en Haasrode.

“Het is onvermijdelijk dat de eerste dag van de werkzaamheden sommige automobilisten nog verrast zijn. En het is ook zo dat een automobilist steeds zijn weg zoekt zelfs op de meest onmogelijke manieren, om toch te trachten door te rijden. En zo komt er veel sluipverkeer in de landbouwwegen. We hebben dat juist op het College besproken en er zal bijkomende politiecontrole zijn. Er komen eventueel ook tractorsluizen op de landbouwwegen.”

“Dat er de eerste dag problemen waren konden we niet vermijden, maar langer kunnen we dit niet tolereren”, aldus burgemeester Chris Vervliet (CD&V).

Lees meer over