Ontleen eens een bordspel in de Spelotheek Boutersem

Gezelschapsspelletjes in coronatijden ontlenen
Huis van het Kind Boutersem en Bib Boutersem stellen met trots hun jongste spruit voor: de Spelotheek Boutersem. Het is een wolk van een collectie gezelschapsspellen, momenteel vooral gericht op jonge kinderen. Het huidige aanbod mag er uiteraard al wezen, maar zoals dat gaat met jonkies zal de collectie snel aangroeien met spellen voor alle leeftijden.

De Spelotheek is een gezamenlijk initiatief van Huis van het Kind Boutersem gesteund door het gemeentebestuur en Bib Boutersem. Schepen Tinne Alaerts (CD&V) riep de hulp in van Rani Bueken, coördinator van Het Huis van het Kind Boutersem om de spelotheek op te starten. Met een startbudget onder de arm ging Rani aankloppen bij de verantwoordelijken van de bib. Beide partners werkten namelijk reeds samen voor het mooie project Boekstart. Dankzij dat project worden jonge kinderen in de bib uitgenodigd om een welkomstpakketje af te halen. Op die manier wordt het belang van boekjes en voorgelezen worden nog eens in de verf gezet. Ook de spelotheek is qua samenwerking weer een schot in de roos.

Momenteel vind je er vooral smartgames en bordspelen gericht op kleuter en lagere school kids. Om de spellen te ontleden heb je enkel je lidkaart van de bib Boutersem nodig. Het uitlenen van de spellen gaat zoals de boeken. Je kan ze gratis ontlenen voor maximaal één maand. Er geldt momenteel een maximum van twee spellen per gezin. Door de corona maatregelen gelden er wel extra bezoekregels.

Lees meer over