Natasja brengt vijfde boek uit: "Het gaat van erg, erger tot het ergst mogelijke scenario"

Natasja Verheyden

Natasja Verheyden (35) uit Boutersem heeft een nieuw boek uit. Overwegingen is het vijfde deel in de reeks Perspectief waarin ze het verhaal vertelt van hoofdpersonages Dannie Thompson en Becca Shaw (Becca is de zus van Nathan en de beste vriendin van Dannie). “Het zijn Dannie en Nathan die afwisselend hun zegje doen in het boek, het ene hoofdstuk is Dannie aan het woord, het volgende Nathan. Zelf beschrijf ik het als een fictie-verhaal met een achterliggende boodschap waarin ik het heb over het feit dat dingen vaak niet zijn wat ze lijken en over het fout communiceren tussen mensen.”

Al op jonge leeftijd kreeg Natasja de schrijversmicrobe te pakken. “Ik was elf jaar oud toen mijn grootouders veertig jaar getrouwd waren. De familie wilde niet wachten tot hun vijftigste huwelijksverjaardag, mijn grootvader had al een hartaanval gehad, en mijn moeder en haar broer wilden dan ook iets organiseren maar ze wisten niet goed wat. Ik heb toen een toneelstuk geschreven dat we hebben opgevoerd met de vier kleinkinderen. Twee à drie jaar later deed ik mee aan de Junior Journalist wedstrijd van het Davidsfonds en ik won er een prijs. Toen ik verder ging studeren heb ik even gedacht aan journalistiek maar uiteindelijk koos ik voor iets heel anders. Het werd criminologie, mijn vader was agent en ook mijn neef ging bij de politie in Bekkevoort. In mijn laatste jaar ontmoette ik mijn toekomstige man en uiteindelijk ging ik aan de slag als administratief medewerker in een kinderopvang. Daar werk ik halftijds zodat ik de rest van mijn tijd kan spenderen aan het schrijven van boeken”, vertelde ze ons bij het verschijnen van haar vierde boek.

Vandaag komt ze dus met het vijfde deel van haar reeks, het eerste deel bracht ze al uit in 2020,“Ik schreef eerst het einde en begon van daaraf terug in de tijd te werken. Ik wilde ook graag een origineel verhaal schrijven en niet het 13de boek in een dozijn afleveren. Het verhaal gaat over een vrouw met een witte mama en zwarte papa en een man die op het eerste zicht uit een traditioneel gezin komt maar wiens vader een gemengde relatie dan weer niet ziet zitten. “Eigenlijk gaat het over hoe liefde een gemiste kans kan zijn. Elk hoofdstuk schreef ik afwisselend vanuit het standpunt van één van de twee personages. Uiteindelijk had ik zo’n 800 pagina’s vol gepend toen een uitgeverij interesse had maar voorstelde om er verschillende aparte boeken van te maken. Ik mocht mee beslissen waar elk boek zou stoppen en dat vond ik een heel prettige gedachte. Ze geven mij ook inspraak in de keuze van de covers."

Lees verder onder de foto. 

Natasja
Er waren al vier boeken, nu komt Natasja met het vijfde deel.

Erg, erger, ergst 

Het verhaal neemt in dit deel een trieste wending. "Zonder de fun weg te nemen kan ik zeggen dat het erg wordt en dan erger en vervolgens wordt het een ergst mogelijk scenario. In dit deel worden de zaken op de spits gedreven. Nadat Nate Angela zoende, iets wat  Dannie al als onoverkomelijk zag, trof ze hen aan in een uiterst compromitterende houding. De reactie daarop bleef evenmin uit: vervolgens kuste Dannie, overigens voor het oog van alleman, met Patrick, Nate's aartsrivaal. Iedere hoop voor Dannie en Nate lijkt dus vervlogen maar toch kunnen ze elkaar niet loslaten", legt Natasja uit die altijd al gefascineerd was door de mismatch tussen hoofd en hart. "Dat wat je wilt, of voor jezelf voor ogen hebt, strookt per slot van rekening niet altijd met wat men van je verwacht. Want, ondanks het verleidelijk is om slechts het pad te volgen dat anderen voor je zien, word je daar zelf niet altijd het meest gelukkig van.  Het is sowieso beter om te spijt te hebben van iets wat je wél deed, dan het nooit te hebben ondernomen. Of vind je dat wat anderen van je denken toch belangrijker?", besluit de auteur. 

Het boek telt 256 pagina's, werd uitgegeven bij Boekscout en kost 21,99 euro.