Maak kennis met de steenuil in Willebringen

21 januari 2022 | 09u48 | Gepost door christian.henn…
Nacht van de steenuil

Op de ‘Nacht van de Steenuil’ maak je kennis met het kleinste en sympathiekste uiltje van Vlaanderen. Deze rakker met knalgele ogen heeft een voorliefde voor holle knotwilgen als broedplaats en wordt actief in de vooravond. Dit en nog vele andere zaken beleef je op de ‘Nacht van de Steenuil’. Afspraak in het buurthuis van Willebringen op 26 maart.

De gemeente Boutersem heeft de steenuil opgenomen in één van haar participatieprojecten. Met de steun van de gemeente werden afgelopen winter 20 nestkasten opgehangen voor de steenuil, door de steenuilenwerkgroep.

‘We beginnen met een korte presentatie over het leven van de steenuil. Dan maken we een wandeling langs het leefgebied van de steenuil en de kans is groot dat we hem te horen en met wat geluk te zien krijgen. De wandeling is kindvriendelijk, we blijven op goed begaanbare wegen en de wandeling is niet te lang, en met veel tussenstops’, Aldus Natuurpunt Boutersem.

Deze activiteit is een samenwerking van de Steenuilenwerkgroep van Natuurpunt met de gemeente Boutersem. De activiteit vindt plaats op zaterdag 26 maart van 19 uur tot 22 uur, met samenkomst aan het buurthuis van Willebringen.

Info:  016 72 10 61 - milieudienst@boutersem.be of https://www.natuurpunt.be/pagina/nacht-van-de-steenuil

Lees meer over