Het dierenasiel uit Tienen heeft nieuwe aanvraag ingediend voor asiel in Honsem-Willebringen

2 juni 2021 | 15u52 | Gepost door christian.henn…
De hoeve in Honsem
Dierenasiel Tienen heeft door een foute informatie een nieuwe aanvraag moeten indienen voor de inrichting van een dierenasiel in Honsem bij Willebringen in de gemeente Boutersem. De procedure moet nu weer van vooraf aan starten.

“Eén van de redenen van de nieuwe aanvraag is een fout van de stedenbouwkundige inlichtingendienst van onze gemeente zelf. Dit gebeurde tijdens de vorige legislatuur, en een weigering van bestemmingswijziging werd toen als goedgekeurd digitaal opgeladen. Onze huidige dienst Omgeving heeft dit ontdekt en zo konden ze de fout uit het verleden rechtzetten”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Janina Vandebroek (Open VLD).

“Het dierenasiel had foute inlichtingen verkregen bij de aankoop van de oude boerderij in Honsem. In de inlichtingen stond vermeld dat er al in 2007 een vergunning zou geweest zijn om de kalverstal om te vormen tot opslagplaats, dus een andere bestemming, maar dat klopte niet. Het asiel had een aanvraag ingediend op basis van die informatie, maar aangezien die verkeerd was moest het dossier van vooraf aan hernomen worden. Vandaar dat alles weer opgestart wordt, en opnieuw een openbaar onderzoek moet gebeuren. Voor de zomervakantie zal er dus zeker geen beslissing vallen”, aldus de schepen.

Lees meer over