Coronacijfers Begijnendijk schieten de hoogte in

13 november 2021 | 14u55 | Gepost door rik.poulman@te…
coronavirus

Ook in Begijnendijk en Betekom zijn de coronacijfers in opmars. De voorbije maand werden er maar liefst 630 positieve testen genoteerd in deze gemeentes.

Burgemeester Bert Ceulemans (Samen) blijft er op hameren om de richtlijnen strikt op te volgen. “Als je weet dat er tussen 6 november en 12 november 83 positieve gevallen werden gesignaleerd, wat eigenlijk betekent 809 op 100.000 mensen, dan is dit een heel hoog cijfer. De grootste groep besmettingen is dan ook bij de leeftijdsgroep 18-65 jaar, maar er is niet echt een lijn in te trekken. Grote clusters hebben we nog niet kunnen ontdekken tot nu toe.”

Volgens de burgemeester zijn de maatregelen die momenteel worden opgelegd, onvoldoende om de cijfers te kunnen indijken. “We zijn nu op lokaal niveau aan het bekijken hoe we dit het beste kunnen aanpakken, maar beter zou natuurlijk een nationale aanpak zijn.”

Besmetting in scholen valt mee

“In tegenstelling tot voor de herfstvakantie valt de besmetting in de scholen momenteel mee. Er is slechts 1 klasje in quarantaine. Als je kijkt naar de besmettingen onder de 12 jaar zijn er tussen 6 november en 12 november 10 kinderen positief getest. Natuurlijk kan de situatie snel veranderen, zoals we hebben gemerkt net voor de vakantie, maar op dit moment is het zeker nog goed.”

Kerstmarkt gaat momenteel nog door

Ceulemans: “Onze kerstmarkt, gepland op 11 december gaat voorlopig nog door, maar er zijn inderdaad al enkele buurgemeentes die hebben beslist om een aantal evenementen te schrappen. Wij gaan het dag per dag bekijken.”

(Laurien Holsbeeks)

Lees meer over