Tabaksdieven opgepakt in Scherpenheuvel-Zichem, ze sloegen op meerdere plaatsen toe

Inbraak in Leuven ontdekt door spoorwegpolitie van Gent

Agenten van de PZ Demerdal konden drie winkeldieven arresteren die zowel in de Colruyt in Scherpenheuvel-Zichem als in die in Ramsel met tabakswaren aan de haal gingen. De drie verdachten gaven tijdens hun verhoor de feiten toe.

Op woensdag 16 november  kreeg de PZ Demerdal om 17.10 uur een melding van een winkeldiefstal die zich voordeed in de Colruyt aan de August Nihoulstraat in Scherpenheuvel-Zichem. Volgens de winkeldetective hadden dezelfde personen eerder dezelfde dag al een diefstal gepleegd in de Colruyt in Ramsel. Dit kon men vaststellen aan de hand van camerabeelden.

 Het betreft een groep van drie verdachten, die tabakswaren ontvreemden. De politiediensten konden ze arresteren en vonden de gestolen tabakswaren terug in de struiken.

 De verdachten betreffen twee vrouwen, een van 22 jaar zonder wettelijke verblijfplaats in België en een van 43 jaar uit Charleroi, en een 22-jarige man zonder wettelijke verblijfplaats in België. Tijdens hun verhoor gaven de drie verdachten de feiten toe.

 Het parket van Leuven vorderde de onderzoeksrechter voor winkeldiefstallen en vereniging van misdaders. De drie verdachten werden aangehouden en verschenen dinsdag voor de raadkamer waar hun aanhouding werd bevestigd.

 Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over