Een agentenkoppel huwde als eerste in openlucht aan de Maagdentoren in Scherpenheuvel-Zichem: "Hij wordt de mijne"

Maagdentoren

Aan de 13de -eeuwse Maagdentoren in Zichem ging het eerste huwelijk in openlucht door in de stad. Twee agenten uit Scherpenheuvel-Zichem, van de politiezone Wokra (Wezembeek-Oppem en Kraainem), gaven er vrijdag hun ja-woord.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Het is wel even wennen, zo’n ceremonie in openlucht. Geen bruidsmars maar het gekwaak van kikkers begeleiden de toekomstige bruid, Lauren Lambrechts (26), naar haar bruidegom, David Van De Velde (30). Anderzijds heeft het wel iets zo trouwen aan het historische erfgoed. “Eerder kon dit niet omdat de wetgeving het niet toeliet wanneer de locatie ook toegankelijk was voor het publiek, dat konden we natuurlijk niet realiseren want we zijn nu eenmaal een toeristische trekpleister. Gelukkig is dat intussen anders en dus kan en mag het nu wel”, vertelt schepen van Burgerzaken Lieve Renders (cd&v).

Vandaar dat de gemeenteraad op 21 september het reglement goedkeurde dat huwen in openlucht aan de Maagdentoren goedkeurde. “Het is mooi om te zien dat de romantiek van deze locatie ook jonge mensen niet ontgaat. Trouwen zit weer in de lift want we krijgen weer heel wat aanvragen, velen willen ook trouwen aan de Maagdentoren, er is zelfs een dag waarbij vier koppels er elkaar het ja-woord gaan geven.”

Lees verder onder de foto.

Trouwen Maagdentoren
Trouwen aan de Maagdentoren heeft best iets magisch

“Die wordt de mijne”

Terug naar de essentie want het gebeuren draaide natuurlijk om het stel dat er ging trouwen en elkaar leerde kennen bij de politie, zo vertelt vader van de bruid Dirk Lambrechts, het koppel zelf is druk in de weer met het kussen van de aanwezigen en het schudden van handjes want iedereen wil hen vanzelfsprekend gelukwensen.

“Mijn dochter kwam later bij de politiezone terecht, David was er al actief. Toen ze hem leerde kennen kwam ze thuis met de woorden dat wordt die van mij, ze heeft niet gelogen”, vertelt hij lachend terwijl we één van de twee ooievaars, die tegenover de toren een nest bouwden, zien landen. 

“Alle elementen zijn hier duidelijk aanwezig om een mooi gezinnetje te vormen”, besluit de schepen lachend. 

Je kan aan de Maagdentoren huwen vanaf de eerste vrijdag na Pasen en dat tot en met 30 september, telkens op vrijdagnamiddag en zaterdag. Bij slecht weer verhuist de ceremonie naar het gemeentehuis.

 

 

 

 

 

huwelijk

Lees meer over