Simone van Café Moderne in Diest overleden, ze werd in het café geboren en schitterde recent nog in documentaire

10 mei 2023 | 11u10 | Gepost door redactie
Simone
Simone Verboven, die jaren lang café Moderne in Diest uitbaatte is overleden op 73-jarige leeftijd. Ze nam het dorpscafé over van haar ouders die met de zaak startten in 1940. Recent nog besteedde een documentaire over dorpscafé's ook aandacht aan dat van Simone. Op het moment van de opnames was ze 71 en stond ze nog altijd achter de toog. 

Simone woonde in de Diestse deelgemeente Deurne waar ze ook haar café had, het enige overgebleven café van de 13 trouwens die er ooit waren in de gemeente.

Ze werd geboren op 28 december 1949 en overleed op 9 mei 2023. "Ik ben hier geboren, toen was het café nog kleiner. Aanvankelijk heette het café n het Rapste Binnen Geweest, daarna werd het De Witte en toen ik het moderniseerde in 1957 werd het Café Moderne en zo is het nog altijd", vertelde Simone in de documentaire van Lennaert Maes, Jochen Smets en Bert Huysentruyt .

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op maandag 15 mei in de aula van het Uitvaartcentrum Heselmans ( Diesterstraat 56 in Tessenderlo) om 10.30 uur. De crematie en de bijzetting van de urne in het urnenveld op de begraafplaats in Deurne gebeurt in intieme kring.

Een laatste groet kan je brengen op zaterdag 13 mei van 17 tot 18 uur. 

Wie de volledige documentaire wil bekijken, kan dat via deze link van het YouTube kanaal van Merodefestival concerten. 

Lees meer over