Na ophef tijdens optreden reageert Liliane Saint-Pierre: “Dacht na 62 jaar podium alles meegemaakt te hebben, niet dus”

Liliane

Het ongepast optreden tegenover zangeres Liliane Saint-Pierre uit Diestse deelgemeente Molenstede tijdens de opening van de Antwerp Pride vijfdaagse, blijft nog even nazinderen. De zanger werd meermaals aangemaand haar optreden vroegtijdig af te breken maar vertikte dat te doen. “Ik heb goed geslapen”, reageert de zangeres laconiek.

De zangeres was gevraagd als openingsact op de Antwerp Pride en dat optreden viel duidelijk in de smaak bij het talrijk opgekomen publiek. Blijkbaar duurde haar performance in de ogen van de organisatie te lang, er stonden nog andere artiesten op het programma. Om kort te zijn, Liliane werd eerst stilletjes aangemaand haar act in te korten maar dat had weinig effect op de zangeres, die haar act, zoals die overeengekomen was voor de avond, verder wou afwerken.

Dacht alles te hebben meegemaakt, niet dus

Liliane: “Daarvoor moet je dus 62 jaar op de planken staat in binnen- en buitenland. Ik dacht dat ik al alles had meegemaakt, maar mij doen stoppen midden een optreden, dat gaat mij te ver.” Na een volgend nummer kwam presentator Aster Nzeyimana met een groot boeket bloemen aanzetten, maar ook hij ving bot. De bloemen gingen netjes aan de kant Ik zou niet weggaan voor ik ‘Soldiers of Love’ had gezongen en dat zei ik ook”, klonk het ferm bij de zangeres. Haar kordate reactie viel in de smaak bij het publiek dat goedkeurend applaudisseerde. De organisatie gaf zich dan maar gewonnen en de presentator droop af.

“Ik maak mij niet gauw kwaad”, reageert de zangeres nog, “maar als er afspraken gemaakt zijn, dan houd je je daaraan. Zoals ik daar werd aangepakt, dat gebeurt blijkbaar alleen in Vlaanderen. Moest mij zoiets in de toekomst nog overkomen, ik zou net op dezelfde manier reageren.”

Lees meer over