Drie verdachten van woningdiefstallen in Linter en Zoutleeuw opgepakt, parket vordert gerechtelijk onderzoek

Dieven stelen soepjes uit werfkeer

Het Leuvense parket vorderde een gerechtelijk onderzoek voor meerdere woninginbraken in Linter en Zoutleeuw. Een aantal verdachten werd ook al verhoord.

Op 2 februari werden bewoners uit de Kattelijnestraat in Linter het slachtoffer van een woninginbraak, dieven gingen er aan de haal met juwelen en kledij.
Tijdens het onderzoek door PZ Getevallei kwam een verdacht voertuig in beeld, dat mogelijks ook gelinkt zou kunnen worden aan andere woninginbraken.
Het voertuig kwam namelijk ook in beeld bij een woninginbraak op 2 februari in de Witteweg in Zoutleeuw en bij een woninginbraak in de Bonastraat in Linter tussen 9 en 15 februari. 

Drie verdachten opgepakt

Op 1 maart controleerde een ploeg van PZ Rivierenland een voertuig met drie inzittenden van Albanese nationaliteit. De drie mannen, van 24, 36 en 37 jaar, gaven een onduidelijke uitleg over hun aanwezigheid in België en bij nazicht van de gsm’s, die in het voertuig werden aangetroffen, bleek dat deze gelinkt waren aan de onderzoeken naar bovenvermelde woninginbraken.
Hun voertuig bleek ook ingeschreven te zijn op naam van dezelfde 43-jarige vrouw uit Seraing als de wagen die in beeld kwam bij de woninginbraken in Linter en Zoutleeuw.
De drie verdachten werden verhoord, één van hen ontkende bij de diefstallen betrokken te zijn en de andere twee wensten er niets over te verklaren.
Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek voor diefstallen door middel van braak en het deel uitmaken van een vereniging. 
De drie mannelijke verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hun aanhouding heeft bevolen, en de raadkamer zal op vrijdag 8 maart beslissen over de handhaving van de voorlopige hechtenis. 
Uit verder onderzoek zal moeten blijken of de verdachten nog voor andere feiten in aanmerking komen. Het onderzoek zal verder gevoerd worden door PZ Getevallei, onder leiding van de onderzoeksrechter.

Lees meer over