Verkeerslicht Aarschotsepoort in Tienen schept verwarring

1 september 2021 | 17u27 | Gepost door rik.poulman@te…
verkeerslicht
In de ochtend van 1 september deed er zich aan het kruispunt van de Albertvest en de Aarschotsesteenweg bijna een aanrijding voor door de opstelling van de verkeerslichten.

Buurtbewoners wijzen op de eigenaardigheid van de situatie en vragen zich af hoe hier nog niet meer ongevallen gebeurden. Terwijl aan de ene kant het verkeerslicht op rood staat voor het verkeer richting Leuven, gaat er aan de overkant van de straat het licht op groen in dezelfde rijrichting. Dat schept verwarring. Vanmorgen deed er zich daardoor bijna een aanrijding voor omdat de bestuurder dacht groen licht te hebben en op het moment dat hij vertrok plots moest remmen voor een voertuig dat vanuit de richting Aarschot kwam. Gaat het hier om een foute inplanting of heeft er iemand gemorreld aan het verkeerslicht?

Lees verder onder de foto

withuisstraat

Wat verder dan hetzelfde kruispunt werd zopas een groot signalisatiebord geplaatst om aan te duiden dat het verkeer richting Diest is afgesloten en dat er moet omgereden worden richting Aarschot. Ook dat bord creëert aarzeling bij bestuurders. Op het eerste zicht lijkt het erop dat de vesten zijn afgesloten. De aanduiding dat er wel rechtdoor kan worden gereden staat weggemoffeld achter een boom.

Lees meer over