Rune mag dan wel ongeneeslijk ziek zijn, hij was een Viking voor een dag en beleefde de dag van zijn leven

Viking

Rune Theunis (18) uit Tienen lijdt aan de ongeneeslijke ziekte neurofibromatose type II, dat wil zeggen dat er zich tumoren vormen langsheen de zenuwbaan, maar beleefde op zondag 4 juni de dag van zijn leven. Dankzij Make-A-Wish en het Viking Genootschap mocht hij meevaren aan boord van een Vikingschip .”Er zijn momenten dat ik het echt heel moeilijk heb maar als ik hem dan zie glunderen, is alles meer dan de moeite”, zegt zijn mama Chantal Donatoni. 

Rune kreeg het verdict te horen toen hij 15 was en gaat sindsdien alleen maar achteruit. “Zijn gehoor wordt almaar slechter en vrijdag moeten we weer naar het ziekenhuis om er de uitslag van de recente MRI’s te aanhoren, ik vrees dat dit geen goed nieuws zal zijn.Ik ben zo trots op mijn zoon want die blijft strijdvaardig. Hij zegt dat hij zijn leven gewoon wil leven maar ik zie dat hij vaak valt, dat maakt me triestig. Hij is nu al 66% gehandicapt en wellicht eindigt hij later in een rolstoel, anderzijds zijn zijn levensvreugde en moed zaken die ook mij recht houden. Hij zit nu in zijn laatste jaar in de secundaire school en wil daarna een AI opleiding gaan volgen, ik kan alleen bewondering hebben en trots zijn op zijn ambities”, zegt de mama, die de nachtmerrie van haar zoon ook moet proberen te overleven.


“Ik was altijd een goedlachs iemand maar dat lachen vergaat je toch na een tijd. Ik was op een feestje voor oudjaar en normaal sta ik dan op de dansvloer maar deze keer kwamen mensen mij buiten opzoeken omdat ik daar op een bankje zat.”
 

Hoe dan ook genoot Rune van zijn Wicky The Viking moment en was ook de mama heel trots en blij. 
Dankzij Make-a-Wish kunnen ze in augustus ook naar Noorwegen waar ze onder andere een openluchtmuseum mogen bezoeken waar ze een replica hebben staan van een zogenaamde Staafkerk, dat is een typisch houten kerk van de Noormannen.

Rune
Rune beleefde de dag van zijn leven
Viking
Viking