Nieuw gebouw Immac klaar voor volgend schooljaar, tenminste als alles volgens planning verloopt

Directeur Robbe Hindryckx hoopt dat nieuwbouw klaar is voor volgend schooljaar

De nieuwbouw van de Immaculataschool in Tienen is na drie schooljaren bijna klaar en wordt op 30 augustus officieel ingehuldigd, tenminste dat is de bedoeling want het zal het nog spannend worden om de leerlingen er vanaf de eerste dag van het schooljaar te kunnen ontvangen.

Het oude schoolgebouw langs de Alexianenweg werd volledig afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw, in afwachting verhuisden de leerlingen tijdelijk naar een hoogbouw.

Als alles goed gaat, kunnen de leerlingen dus volgend schooljaar naar hun nieuwbouw.

“De oplevering is normaal voorzien op 12 augustus, tel daar nog een week bij om te verhuizen en dan zit je al snel aan 25 augustus. Op die dag hebben we onze info-avond voor de kleuterklassen en dan moet alles echt af zijn. Een school verhuizen is iets helemaal anders dan een particuliere verhuis. Je bent vooral afhankelijk van externe partijen waar je geen grip op hebt en dat kan soms wel frustrerend zijn. Onze leerkrachten kennen gelukkig de dril al en zijn druk bezig alles in te pakken. Natuurlijk moet alles ook nog opgehangen worden, het netwerk moet worden geïnstalleerd en zo zijn er nog tal van duizenden belangrijke klusjes die moeten gebeuren”, zegt Directeur Robbe Hindryckx (39).

Nieuwbouw telt 5 niveaus

De school heeft een maximumcapaciteit van 480 leerlingen, vandaag lopen er 430 school. Het nieuwe gebouw telt vijf niveaus waarvan 2 ondergronds. “Zoveel leerlingen betekent ook dat we veel plaats nodig hebben. Dat is nu gelukt met het nieuwe gebouw. Er zullen twee speelpleinen zijn, een buitenklas en een tuin die wel wat kleiner is maar veiliger. Er komen douches, op elk niveau voldoende wc’s. zonnepanelen, een waterput en vloerverwarming.”

Als alles volgens plan verloopt staat er 30 augustus een opendeurdag op het programma en wordt het gebouw officieel ingehuldigd.

“We vinden het allemaal heel spannend. Ook de kinderen zijn vol verwachting en zijn er ook echt mee bezig, ze helpen mee inpakken."

Lees meer over