Fontein op drift: spuit fontein te gretig water?

29 mei 2022 | 14u07 | Gepost door rik.poulman@te…
Fontein Grote Markt

Ze hebben er lang op moeten wachten in Tienen en eindelijk spuit ze, in haar volle glorie, de nieuwe fontein. Voorlopig is het nog proefdraaien en misschien wordt er hier en daar nog wat aan bij gesleuteld, maar een aanwinst is ze alleszins.

Stel je een licht hellend betonnen vlak voor met in het midden een krachtige waterstraal die omhoog schiet uit een tiental monden om terug neer te vallen op dat vlak en daarna via een smalle gleuf terug naar een ondergronds opvangbekken weg te vloeien. Dit wordt gegarandeerd een gedroomd succesnummer bij het jonge volkje dat op geen enkel moment gehinderd wordt door enige barrage. Een oord om zeker aanwezig te zijn op zwoele zomeravonden wanneer er net iets te veel alcohol in de man/vrouw is. Ze hebben het in Tienen bij de vorige Grote Marktfontein al eerder meegemaakt. 

Toch lijkt er iets niet echt te kloppen. Is de opvanggleuf misschien een ietsje te smal? Een deel van het water stroomt een paar tientallen meter de Broekstraat in, wat niet echt te bedoeling is. Erg is dat niet en zal de pret niet bederven.

Lees meer over