Aarschotse OverKop-huis start op 3 april in jeugdhuis 'De Klinker'

Overkop Aarschot

OverKop-medewerkers staan er klaar om jongeren een luisterend oor te bieden, om vormingen te organiseren over jongerenthema’s en om taboes bespreekbaar te maken.

"Het jeugdcentrum is de ideale locatie om de OverKop-werking aan te bieden. Het jeugdhuis, het skatepark en het multisportterrein maken dat het nu al een laagdrempelige plek voor jongeren is", zo geeft schepen van Jeugd Stef Van Calster (N-VA) mee.

Burgemeester Bert Van der Auwera (Open VLD) verduidelijkt: "In het kader van een kind- en jeugdvriendelijk Aarschot hebben we honderden kinderen en jongeren bevraagd. Hieruit kwamen enkele duidelijke noden en bezorgdheden naar voren. Jongeren willen meer overdekte hangplekken, minder taboes, een bruisende stad waar van alles te doen is, laagdrempelige hulpverlening én vooral geen wachtlijsten voor die hulpverlening. Op een aantal van deze noden kunnen we nu inspelen met het Aarschotse OverKop-huis."

Vlaanderen telt al een tiental OverKop-huizen. OverKop Aarschot is een samenwerking tussen CAW Oost-Brabant, Arktos en jeugdcentrum De Klinker van de stad Aarschot.

Lees meer over