Aangepast mobiliteitsplan Tienen heeft vertraging opgelopen

Ook de verkeersrichting van een deel van de Kapucijnenstraat wijzigt

Het stadsbestuur van Tienen zou eind februari/begin maart enkele wijzigingen doorvoeren om de bereikbaarheid van het centrum te optimaliseren, alsook de veiligheid van de schoolgaande kinderen. Dit plan heeft echter vertraging opgelopen.

"Normaal gezien was het inderdaad gepland eind februari, begin maart, maar doordat we samenwerken met verschillende partijen heeft het plan inderdaad wat vertraging opgelopen. Zo moeten we natuurlijk niet alleen de administratieve procedures volgen (zoals een goedkeuring door de gemeenteraad), maar er is ook afstemming nodig met de politie en de aannemer van de werken, alsook afstemming met Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Waarschijnlijk zal het voor volgende week of de week erna in voege kunnen treden. De brieven naar de bewoners worden ook klaargemaakt", aldus schepen van Mobiliteit Liesbeth Vanderloock (CD&V).

De rijrichting van de Kapelstraat zal opnieuw ingesteld worden zoals voorafgaand aan de werken aan ’t Schip. Dat betekent dat het verkeer van de Veldbornstraat richting het Kapucijnenplein kan rijden. Hierdoor wordt de parkeerlus Veemarkt-Hennemarkt-Kapelstraat opnieuw mogelijk.

De Kapucijnenstraat wordt tweerichtingsverkeer tussen de Vesten en het Kloosterhof. Zo moeten de bewoners in dit gedeelte van de straat niet langer omrijden en bereiken zij meteen de Vesten. Daardoor wordt het verkeer richting stad beperkt. Verder wordt de Academiestraat opnieuw tweerichtingsverkeer. De Ooievaarstraat blijft een schoolstraat om de veiligheid van de scholieren te garanderen.

Na afronding van de werken op ’t Schip wordt in de Donystraat, in het gedeelte tussen de Oorlogsvrijwilligersstraat en de Leopoldvest, eenrichtingsverkeer richting stadscentrum ingevoerd. Dit zal de uitgaande route via de Donystraat ontlasten en meer ruimte bieden voor fietsers in tegenrichting.

Zo zal de nieuwe situatie er binnenkort uitzien

Lees meer over