Brandweer komt ter plaatse nadat rookmachine Tiense juwelierszaak onder mist spuit

Uiteindelijk bleek het om loos alarm te gaan.

Op zondagnamiddag werd de Nieuwstraat in Tienen opgeschrikt door een brandalarm en rook. Uiteindelijk bleek het om loos alarm te gaan. 

Liefst drie brandweerwagens en twee begeleidende politievoertuigen werden zondagnamiddag ingezet na brandalarm bij juwelier Declercq in de Nieuwstraat in Tienen. De zaakvoerder was op dat moment niet aanwezig in zijn winkel en kreeg een beveiligingssignaal aangemeld. Nog vooraleer hij daarop kon reageren, zette een rookmachine de hele zaak onder een dikke laag mist. Die drong ook doorheen het beveiligingsrolluik. Een passant, in de waan dat het om een brand ging, verwittigde meteen de hulpdiensten die heel snel ter plaatse waren. Al snel werd het duidelijk dat een interventie niet nodig was. 

Hulpverleningszone Oost bevestigt de melding. “Er was inderdaad rook waar te nemen rond het rolluik van de juwelierszaak. Na het licht optillen van het rolluik werd er geen brandgeur waargenomen, maar wel witte rook. Via de burgemeester werd de eigenaar in kennis gesteld. Het volledige gebouw werd nog gecontroleerd maar verder werd er niets waargenomen.”  

Lees meer over