Man uit Kortenaken veroordeeld voor slagen en verwondingen in hotel aan de kust

strand blankenberge

Een man uit Kortenaken kreeg van de Brugse rechtbank 100 uren werkstraf opgelegd voor slagen en verwondingen. Volgens het slachtoffer, een hoteluitbater in Blankenberge,liep die een ingedeukte schedel op door een kopstoot. De vrouw van de belager werd vrijgesproken. Dat weet HLN.

Het gaat om K.W. (38) en B.B. (37) die op 27 juli 2023, samen met hun zesjarig dochtertje, in Blankenberge vertoefden. Ze besloten die dag om een kamer te boeken en wat langer aan zee te blijven maar toen ze hun kamer zagen vonden ze die niet ruim genoeg en daarom gingen ze naar de receptionist waar ze dreigden de boel kort en klein te slaan indien er geen oplossing kwam. De receptionist haalde er zijn stiefvader en hoteluitbater bij die het koppel vroeg om hun hotelkaart af te geven waarop K.W. de uitbater zou hebben vastgegrepen en een kopstoot zou hebben uitgedeeld.

Wanneer de vrouw van de dader merkte dat de stiefzoon het tafereel filmde zou ook zij klappen hebben uitgedeeld. Volgens HLN noemde de procureur het gedrag van het koppel buiten proportie.

Volgens K.W. was er sprake van uitlokking en volgens zijn advocaat probeerde het slachtoffer ook de hotelkaart uit de broekzak van de verdachte te halen, iets wat die als bedreigend zou ervaren hebben. 

Volgens de rechtbank was de gevraagde opschorting alvast niet aan de orde en de dertiger kreeg een werkstraf van 100 uren opgelegd. Wanneer hij die niet uitvoert, riskeert hij alsnog een straf van acht maanden cel. De vrouw werd vrijgesproken. 

De hoteluitbater krijgt ook een voorlopige schadevergoeding van 2000 euro.

 

Lees meer over