Weer geen verbroederingsreis naar Mehring dit jaar door corona

13 April 2022 | 15u53 | Gepost door christian.henn…
Mehring verbroederingen Linter uit verleden

In overleg met de Toeristische Dienst van Mehring aan de Moezel in Duitsland, de verbroederingsgemeente van Linter, heeft het Mehringcomité uit Linter beslist om dit jaar nog geen Mehringreis te organiseren. Covid-19 is weer spelbreker.

Door de stijgende coronabesmettingen maar ook de stijgende corona overlijdens in Duitsland is het feest van de Romeinse Wijnstraat in Schweich, de Verbandsgemeente van Mehring, van 6 tot 8 mei 2022 afgelast.

Het Mehringcomité uit Linter had eind oktober 2021 het laatste weekend van juni 2022 in Mehring gereserveerd voor de jaarlijkse Mehringreis.  Ook de prijszetting ging moeilijk zijn door de stijgende prijs van de overnachtingen, restaurants en de brandstof voor de bus.  De wijnfeesten in Mehring tijdens het eerste weekend van september 2022 zijn wel gepland maar het is nog niet zeker dat ze echt kunnen doorgaan omwille van corona.

De bestuursleden van het Mehringcomité voorzien wel binnenkort een onderhoud met de nieuwe burgemeester Jennifer Schlag in Mehring om de band met Mehring zeker in stand te houden. (foto Verbroeeringsactiviteiten uit het verleden)

In 2021 bestond de verbroedering Linter-Mehring 30 jaar maar door corona heeft men dit niet kunnen vieren.  Het Mehringcomité gaat ervoor om in 2023 zeker een Mehringreis te kunnen organiseren en om in 2026 de 35 jaar verbroedering op gepaste wijze te kunnen vieren.

Lees meer over