Politioneel onderzoek naar drugstrafiek in Orsmaal: "Verdacht verkeer gesignaleerd aan het museum"

De parking van het museum ligt achterin waardoor het voor drugsdealers gemakkelijk is om zich te verstoppen.

De laatste weken wordt Orsmaal, een deelgemeente van Linter, opgeschrikt door verdachte voertuigen tijdens zonsondergang, waaronder een zwarte jeep. 

Burgemeester Marc Wijnants (CD&V) is zeer duidelijk. “We kregen inderdaad melding dat er al een tijdje veel verdacht verkeer was aan de buurt van het museum en dan vooral aan de parking, die wat achteraan ligt. 's Avonds zou een zwarte auto, type Jeep, daar parkeren en binnen korte tijd komen een aantal auto’s inrijden die daarna vrij vlug weg zijn. Omdat de parkeerplaats van achter ligt is het natuurlijk de perfecte plaats voor zulk gedrag. Daarnaast werd in het begin van deze week  de politie gecontacteerd door een buurtbewoner die een man in de straat aantrof, duidelijk onder invloed van drugs. We denken zelfs dat er een link is met de kapel die een beetje verder ligt, of eerder het offerblok, dat al meerdere keren werd opengebroken."

"Drugs wordt geweerd want dat leidt tot andere conflicten"

"In het verleden merkten we dat er vaak van de velden langs verkavelingswegen gebruik werd gemaakt om te dealen en te gebruiken. Zo vonden we er gebruikte naalden. We hebben dit aangepakt door tractorsluizen te plaatsen zodat de druggebruikers en dealers een andere plaats moesten zoeken", aldus Wijnants.

"We willen hiermee duidelijk maken dat dit gedrag hier niet thuishoort en willen hiermee zo snel mogelijk komaf mee maken. Dit gedrag kan leiden tot andere voorvallen zoals vandalisme, inbraken en geweld en dat willen we voorkomen. Het is natuurlijk wel belangrijk om dit te blijven opvolgen en te kijken naar welke plaats of gemeente dit fenomeen zich gaat verplaatsen", zegt Wijnants. 

Lees meer over