Plannen voor nieuwe sporthal in Hoegaarden na allesverwoestende brand

Er zal een nieuwe sporthal komen, maar dit kan wel enkele jaren duren.

Dinsdag ging er in Hoegaarden een extra gemeenteraad door in verband met eventuele plannen voor een nieuwe sporthal

“Gisteren hebben we hierover vergaderd omdat we in eerste instantie wilden meegeven aan de bewoners wat er nu net gebeurd is, maar ook het verloop van de brand”, begint burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V).  “We hebben vastgesteld dat de nood groot is om een nieuwe sporthal te bouwen, liefst in dezelfde omgeving. Dit omdat ook de scholen in de omgeving de sporthal gebruikten. Dan kan je natuurlijk niet aan de buitenkant van je dorp gaan bouwen."

Extra informatieavond op donderdag 

"Morgenavond, donderdag 4 juli, zullen we meer weten over de verenigingen die gebruik maakten van de hal, maar ook de adviesraden. Ook Jeugdhuis De Klup zal ons morgenavond weten te vertellen waar ze naartoe gaan. Daarna moeten we een architect aanduiden voor een aanzet tot een ontwerp, al dan niet werkgroepen oprichten en natuurlijk de nodige budgetten voorzien. Ik vrees toch dat we hier over twee à drie jaar spreken vooraleer de nieuwe sporthal er staat. De verenigingen kunnen dan ook al duiden of ze reeds een andere locatie hebben of dat we hen moeten helpen. Het kan zijn dat we ze moeten doorverwijzen naar een buurgemeente, maar het is vooral de bedoeling dat zoveel mogelijk verenigingen in Hoegaarden blijven", klinkt het.

Politieonderzoek

Het onderzoek door politie en parket is nog steeds gaande. "Tot nu toe hebben we nog geen nieuwe feiten doorgekregen. Ik heb inderdaad de filmpjes ook gezien die circuleren, maar ik ga er zelf geen uitspraken over doen, dat laat ik over aan de bevoegde instanties.”

Lees meer over