Bezoek het nieuwe politiekantoor in het vernieuwde gemeentehuis

13 mei 2022 | 09u48 | Gepost door christian.henn…
Wijkpolitie Linter / Foto politie Getevallei

Op zondag 15 mei neemt de Politiezone Getevallei in Linter deel aan de 'Open bedrijvendag' georganiseerd door de gemeente en de ondernemersraad van 10 uur tot 18 uur. De Politiezone nodigt iedereen uit een kijkje nemen in het politiekantoor en in het gemeentehuis van Linter.

Het gemeentehuis van Linter werd de voorbije maanden verbouwd en opgefrist. Zowel de diensten van de gemeente, het OCMW en de wijkpolitie zijn er voortaan samen gehuisvest. Met de interne verbouwing wordt de beschikbare ruimte beter benut waardoor ook de diensten van het OCMW voortaan in het gemeentehuis ondergebracht zijn.

Het wijkkantoor van de politie werd intern verplaatst en voorzien van een balie, een lokaal voor de wijkinspecteur, een verhoorkamertje, een wapenkamer en een kleedkamer voor de agenten. Sinds 21 februari was het nieuwe kantoor al open, maar nu wordt het voorgesteld aan iedereen.

Alles op één locatie

“Tot voor kort waren de diensten van het OCMW nog gehuisvest in een apart gebouw in Drieslinter. Door alles samen te brengen op één locatie, kunnen we de dienstverlening verbeteren en besparen we op onderhoud en verwarming van een tweede gebouw. Het oude gebouw van het OCMW zal tijdelijk verhuurd worden aan het Wit-Gele Kruis. Later dit jaar zal het gebouw via een openbare verkoop verkocht worden”, zegt schepen voor Patrimonium Andy Vandevelde (CD&V).

Er werd ook ingezet op het verhogen van de gebruiksvriendelijkheid van het gemeentehuis. Zo beschikt de dienst Burgerzaken voortaan over een verlaagde balie, met het oog op gebruiksvriendelijkere aanwending van de biometrische scanners voor paspoorten en identiteitskaarten. Hiermee zijn er tevens verlaagde loketten voor andersvaliden.

Op 15 mei is het open deur in het hele gebouw. De lokale politie zal aanwezig zijn, voor de kinderen staat er een springkasteel en iedereen krijgt een gratis drankje en ijsje.

Lees meer over