Aan Landens stadhuis ligt het vol hondendrollen, burgemeester niet blij: "Al gedacht van zelf post te vatten"

hondenpoep

Het was even uitkijken wanneer je naar het stadhuis in Landen moest want daar lagen recent heel wat uitwerpselen van een hond. Blijkbaar is dit ook niet de eerste keer en krijgen de trappen al weken af te rekenen met hondenpoep. Burgemeester Gino Debrouw (L’anders) denkt erover om zelf post te vatten en de verantwoordelijke zo op heterdaad te betrappen.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

De reacties op sociale media zijn niet min. “Als ze bij hun thuis kakken laat men de kak dan ook liggen” of “Is niet de fout van het dier maar van de mens en “De stoep in de Stationstraat ligt vol”, zijn er maar enkelen.

Ook de burgemeester is er niet mee opgezet. “Het zou in de vroege ochtend gebeuren en het was ook niet de eerste keer, het begon zo’n vier à vijf weken geleden. Nochtans staat er onderaan de trap een vuilnisbak. Wanneer je met je hond gaat wandelen, is het toch niet zo moeilijk om een poepzakje mee te nemen zodat je de uitwerpselen kan oprapen en ze weggooien. We hebben nu ook al dergelijke zakjes beschikbaar gemaakt en er staat ook een bord”, zegt Debroux die wil inzetten op sensibilisering.

“Daarna blijft alleen repressief optreden over door observatie en/of het gebruik van camera’s en meer. Ik heb al gedacht om er zelf post te vatten en de dader te betrappen.”

Kaka Landen