Onbekenden vernielen bushokje: "Dat kost al snel 3 tot 5000 euro"

Bushokje
Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) is boos, zo zegt hij op zijn Facebookpagina, nadat onbekenden een bushokje op de Tiensesteenweg (halte Vredegerecht) vernielden. "De kans dat we de dader(s) vinden is niet gering, het gebeurde namelijk in de ANPR-zone waar camera's iedereen filmen die er voorbij komen."

Wanneer het hokje precies vernield werd, is niet bekend. De burgemeester kreeg zaterdagnacht een foto doorgestuurd van een inwoner die de vernieling aan het bushokje had opgemerkt. "De voorbije drie jaar zijn we al bezig om alle bushokjes te vernieuwen, dat is een operatie die de gemeente moet betalen, niet De Lijn, elk hokje kost tussen de 3 en 5000 euro. Ik snap niet waarom mensen dergelijk vandalisme aanrichten. Jammer genoeg kan je dit alleen maar ondergaan maar het kost een pak centen aan de gemeenschap. Niet alleen moet het glas vernieuwd worden maar ik moet ook een ploeg sturen die de brokken opruimt. Het gaat trouwens om gehard glas, daar moet je al flink op kloppen vooraleer dat breekt", reageert Reekmans. 

De politie is intussen begonnen met een buurtonderzoek en ook de beelden van de ANPR camera's worden onderzocht. "Ik denk dat er 90% kans is om de daders te vinden, het hokje bevindt zich immers in een ANPR zone en wellicht gaat het om iemand of meerderen die te voet of per fiets de zone betraden."

Bushokje
De vernieling herstellen kost, alles samen, al gauw 10.000 euro

Lees meer over