Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen is ‘Zuid-Hagelandse onderneming van het jaar’

Ondernemer van het jaar
Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant heeft zopas het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart uit Tienen uitgeroepen tot ‘Zuid-Hagelandse onderneming van het jaar’. “Met deze prijs zetten wij jaarlijks een onderneming in de bloemetjes voor de grote meerwaarde die ze voor de regio betekent”, zegt voorzitter van Voka’s regiowerking in Zuid-Hageland Walter Kestens. “Het ziekenhuis is bovendien van plan uit te breiden met een volledige nieuwbouw.”

Walter Kestens: “De ondernemers van Voka Zuid-Hageland kozen unaniem voor het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart te Tienen als onderneming van het jaar omdat dit een echte ambassadeur van de regio is. Het entrepeneurship dat het ziekenhuis toonde dit woelige jaar is ongezien. Ze zijn een echte inspiratie voor alle andere ondernemers.”

Het ziekenhuis anticipeerde in 2020 al snel op de komst van het coronavirus. Het directiecomité ging samen met een crisis-cel meteen aan de slag om het ziekenhuis voor te bereiden op de komende pandemie. Linda Schevenels, hoofdverpleegkundige Heelkunde 1 vertelt daarover: “Onze sterkte tijdens de coronacrisis ligt vooral in het multidisciplinair werken over de verschillende afdelingen en teams. We voelden ons ook beleidsmatig gesteund. Samen kunnen we heel veel aan!”

Ondanks de coronacrisis boekt het ziekenhuis nog steeds veel vooruitgang. Zo kondigde het een nieuwbouwdossier aan voor de bouw van een gloednieuwe campus “die een meerwaarde zal bieden voor patiënten uit de hele regio”, haalt Ken Strijkers, manager infrastructuur en masterplanning aan. Het ziekenhuis kwam recent tot een overeenkomst over de verwerving van de bouwgronden en stelde onlangs een architectenbureau aan. De groei en innovatie die het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart hiermee zal brengen in het Tiense landschap maakt van het ziekenhuis een echte ambassadeur voor de hele regio. Mede daarom zijn ze een terechte winnaar voor deze prijs.

De award werd overhandigd aan algemeen directeur RZ Tienen dr. Hans Struyven. “Deze prijs is niet alleen voor mij, maar voor iedereen die elke dag weer met volle energie meewerkt: het zorgpersoneel, de woonzorgcentra, de huisartsen die eerstelijnshulp bieden, thuisverpleegkundigen, logistieke medewerkers etc.”, aldus de algemeen directeur. “Allemaal hebben we hard gewerkt om deze gezondheidscrisis de baas te kunnen.”

Dr. Hans Struyven is longarts van opleiding en behandelde 26 jaar lang patiënten met longziekten. Sinds 5 jaar is hij algemeen directeur van het ziekenhuis. Als directeur heeft hij samen met het directiecomité de dagelijkse operationele leiding over het ziekenhuis.

Voka lanceerde vorig jaar het Plan Samen Groeien. Het kernstandpunt van dit plan? Via een gezonde en gedeelde groei welvaart en welzijn brengen via een duurzaam, gezond en digitaal Vlaanderen.

“We willen een gezonde samenleving bereiken door in te zetten op welzijn via preventie en efficiënte zorg. Het RZ Tienen creëert groei en welvaart in de maatschappij. Deze gedeelde groei zorgt voor een gezonde groei die uiteindelijk het hele Vlaams-Brabantse landschap ten goede komt!”, verzekert Peter Van Biesbroeck, directeur Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.

Lees meer over