Netwerk van hartelijke handelaars voor kwetsbare mensen start in Tienen

enchanté

In Tienen is zopas het netwerk Enchanté Tienen gelanceerd. Al 11 Tiense handelszaken geven mensen in kwetsbare situaties een warme welkom. Tienen is daarmee een van de eerste steden in Vlaanderen om mee in het project te stappen. (Foto: Enchanté vzw)

Enchanté Tienen is een initiatief van burgers die actief willen meehelpen aan een zorgzamer Tienen. Via het netwerk van hartelijke handelaars bieden ze ook medeburgers een oplossing aan om actief hieraan mee te helpen. Op deze manier creëren ze meer warme plekken in de stad en moedigen ze kleine solidariteit onder burgers aan. Een klein gebaar sloopt op die manier sociale muren en kan veel betekenen voor zij die het nodig hebben. “Op deze manier hopen we drempels te verlagen langs twee kanten en burgers terug dichter bij elkaar te brengen”, aldus de initiatiefnemers.

Uitgestelde dienst

De hartelijke handelaars bieden kleine diensten aan aan mensen die daar behoefte aan hebben. Het gaat om basisdiensten zoals een stopcontact om de telefoon op te laden, een glas water, een praatje, een kwartiertje met de krant, maar ook om uitgestelde diensten. Burgers kopen zo een uitgestelde dienst - een kop koffie, een maaltijd, een knipbeurt, een brood, een cultuurticket - bij de hartelijke handelaars. Andere burgers die deze dienst nodig hebben maar op dat moment niet kunnen betalen, vinden bij de deelnemende handelaars de beschikbare bonnen, kiezen er eentje en vragen om de dienst.

De deelnemende handelaars vind je via ons Enchanté stadsplan van Tienen. Je kan dit aanvragen via Tienen@enchantevzw.be.

Enchanté is momenteel actief in verschillende Vlaamse steden waaronder Gent, Leuven, Sint -Truiden, Roeselare en Kortrijk. Met een netwerk van meer dan 100 handelaars maakt Enchanté elke dag het verschil voor elke burger. En vanaf nu dus ook in Tienen.

Enchanté Tienen kan je contacteren via tienen@enchantevzw.be of bel Marie 0473/ 73 71 18 of Liesbeth 0496 28 06 25.

Lees meer over