Businessclub regio Tienen haalt meteen topspreker naar eerste activiteit

Peter De Keyser
Na maanden van gedwongen corona-inactiviteit hervatte de Businessclub regio Tienen haar maandelijkse bijeenkomsten meteen met topspreker Peter De Keyser. Sven Ornelis mocht zijn kookkunsten demonstreren.

De businessclub is al 23 jaar actief in de regio als onafhankelijk ontmoetingsplatform voor de regionale ondernemerswereld, politiek, non-profit en onderwijs. Op haar maandelijkse bijeenkomsten nodigt ze iedere keer een topspreker. Voor het event van 15 september mocht de club Peter De Keyser ontvangen, tien jaar lang columnist in De Tijd en een inspirerende communicator. De Keyser studeerde magna cum laude als master economie af aan de Universiteit Antwerpen en werkte als econoom en hoofdeconoom voor KBC, ABN AMRO, Petercam en BNP Paribas Fortis. Vijf jaar geleden zegde zij de bankwereld vaarwel om een eigen bedrijf in strategische communicatie te starten. Samen met Olivier Van Horenbeeck schreef hij het boek “Macht is zilver, invloed is goud”.

“België is een land met ongelooflijke mogelijkheden en wij kunnen bij de sterksten zijn in Europa”, was zijn boodschap naar de leden van de club. “Een combinatie van factoren maakt dat grote veranderingen uitblijven.” Daarom zijn boodschap naar ondernemend Tienen om zelf aan het debat deel te nemen. “Ondernemers hebben heel vaak de oplossing voor veel zaken, maar komen daar te weinig voor uit.” Waarmee de toon meteen gezet is.

Lees verder onder de foto

Ornelis

De opstart van het nieuwe seizoen mocht iets luchtiger eindigen met een show-kookdemonstratie van would-be chef Sven Ornelis die de aanwezige businessmen duidelijk maakte dat je met eenvoudige dingen een heel lekkere maaltijd op korte tijd kan bereiden.

Een volgend evenement is gepland op 17 oktober. Voor informatie over de werking van de club kan je terecht op de website www.businessclubregiotienen.be of bel naar 016 80 81 81.

Lees meer over