Natascha van discotheek De Kroon sloot al vroeger: "Met oudjaar wordt het wellicht een homeparty met mijn gezin"

De Kroon
Natascha Salaets (50) is uitbaatster van dancing/discotheek De Kroon in Scherpenheuvel-Zichem en  besloot vrijdagochtend 26 november, nog voor het overlegcomité beslist had, haar zaak vrijdagavond niet open te doen. "De voorbije week investeerden we in het aanschaffen en het organiseren van testen aan de ingang maar dat was een maat voor niets. Ik begrijp niet dat vanavond discotheken wel nog mogen open doen."

"Ik had het natuurlijk liever anders gezien maar ik heb wel begrip voor de beslissing. Anderzijds begrijp ik niet waarom we vanavond nog open mogen doen en morgen dan de deuren moeten dichthouden. Dat lijkt mij niet verantwoord, wellicht zal er vanavond op sommige plekken nog gefeest worden terwijl de overheid dan vanaf morgen vindt dat het beter even niet kan. Ik heb dan ook vrijdagochtend al besloten om 's avonds niet open te doen, ook al om te vermijden dat klanten een geregistreerde test gaan afleggen voor niets."

Eerder pleitte de uitbaatster al voor een tijdelijke sluiting van de discotheken. "Intussen kochten we zelftesten aan, hebben we ons personeel opgeleid en ons georganiseerd. Dat blijkt nu allemaal een maat voor niets, dan heb ik het nog niet over de investering die we hiervoor deden, een avond langer open kunnen doen, verandert daar niets aan. Ze hadden beter eerder al de beslissing genomen. Het is hoog tijd en ik heb er begrip voor. Jammer dat het een beetje vijgen na Pasen zijn."

Nieuwjaar in eigen kot

Half december komt het overlegcomité weer samen, dan worden de maatregelen opnieuw bekeken, maar ook daar heeft Natasja haar vragen bij. "Nu zeggen ze dat we drie weken dicht moeten, gaan ze dan half december zeggen dat we 2 weken later een grote party kunnen en mogen organiseren? Ik denk dat het wel degelijk zin heeft om dan weer samen te komen maar dan eerder voor bepaalde sectoren zoals het onderwijs. Eerder wilden we geen reservaties organiseren voor oudjaar want wat als het niet zou mogen doorgaan, maar indien het toch mag, zullen we dat wel moeten doen. Eigenlijk doen we dan het werk van de overheid."

Met de komst van de nieuwe variant ziet Natasja de nabije toekomst niet meteen positief tegemoet. "Ik denk dat ze half december gaan beslissen om de maatregel te verlengen. Wellicht kan ik plaatjes draaien in mijn eigen kot voor mijn eigen gezin."

Lees meer over