Scherpenheuvel-Zichem pakt uit met 'stadSZbon'

29 november 2021 | 10u44 | Gepost door redobra@telenet.be
N-VA Scherpenheuvel-Zichem pleit voor een professioneel stadsmarketingbeleid
Weldra lanceert Scherpenheuvel-Zichem haar eigen stadSZbon. Het is een geheel nieuw initiatief dat de lokale handel en economie een boost moet geven. "Met de stadSZbon sporen we inwoners aan om lokaal te winkelen en de lokale ondernemers te steunen".  

Het eindejaar komt stilaan in beeld. Voor heel wat ondernemers stond ook 2021 in teken van COVID-19. De lokale handelaars in Scherpenheuvel-Zichem konden niet ontsnappen aan de gevolgen die de pandemie met zich meebracht. Diverse sectoren kampen ook nu nog met verlies van inkomsten terwijl hun kosten ongewijzigd blijven. Bovendien moeten ze nog extra kosten maken om coronaproof te kunnen blijven werken.

Om de handelaars bij dit alles te ondersteunen maakt de stad Scherpenheuvel-Zichem gebruik van relancefondsen en lanceert de stadSZbon.

“Onze lokale ondernemers zijn ontzettend belangrijk voor het welzijn en welbevinden van onze inwoners en met het initiatief van de stadSZbon willen we hen dan ook extra ondersteunen. Bovendien kan de stadSZbon een nuttig instrument worden voor onze diensten om er diverse acties, promoties, communicatie,… aan te koppelen. We hopen van harte dat de bon een succesverhaal wordt die extra middelen, omzet en bekendheid kan genereren voor onze lokale handelaars"', zegt Kris Peetermans, schepen van Lokale economie, KMO en Middenstand”

De bon zal in twee fases uitgerold worden. "Op korte termijn wordt de cadeaubon als nieuwjaargeschenkje voor onze gezinnen geïntroduceerd, waarbij elke inwoner in december 10 euro cadeau krijgt om te spenderen bij de deelnemende lokale handelaars. Vanaf februari 2022 wordt de stadSZbon ook te koop aangeboden aan onze inwoners", besluit Peetermans.

Lees meer over