Bezoek Fluvius en De Watergroep tijdens Open Bedrijvendag

26 september 2023 | 11u20 | Gepost door annpeeters
Zeg niet langer Eandis of Infrax, maar Fluvius
Tijdens Voka Open Bedrijvendag wil Fluvius het grote publiek kennis laten maken met zijn dagdagelijkse activiteiten en toekomstplannen. Ook De Watergroep zet de deuren open. 

De bezoeker ontdekt op zondag 1 oktober tussen 10 en 17 uur Fluvius ‘vandaag en morgen’: wat doet het bedrijf al allemaal voor de klanten thuis en in de straat, en hoe ziet de toekomst eruit op vlak van energie en riolering. Je ontdekt ook hoe Fluvius investeert in het elektriciteitsnet en hoe databeheer steeds belangrijker wordt. Fluvius bouwt mee om van het Vlaanderen van morgen een aangename leefomgeving te maken voor iedereen. Maar wat betekent dat concreet? De thema’s energietransitie, digitalisering en klimaatadaptatie komen op deze dag uitgebreid aan bod.  

Op de 14 verschillende locaties, waaronder ook die aan de Aarschotsesteenweg 58 in Leuven, wandelt de bezoeker telkens langs een parcours, opgedeeld in vier zones. Het wordt een dynamisch bezoek waarbij hij met infoborden, interactieve modules, VR-applicaties en tal van demo’s de dagelijkse werking en onze blik op de netwerken voor morgen te zien krijgt. Zo kan de bezoeker onder andere een kijkje nemen in onze dienstvoertuigen, onze hoogtewerkers aan het werk zien of ontdekken hoe we een aansluiting op het elektriciteitsnet maken. 

Ontdek De Watergroep tijdens Open Bedrijvendag in Haasrode

Op zondag 1 oktober 2023 zet ook De Watergroep haar deuren open voor het grote publiek in het waterproductiecentrum HAC in Haasrode. Tijdens Open Bedrijvendag krijg je er een unieke blik achter de schermen en ontdek je welke weg het kraanwater aflegt, van bron tot kraan. Natuurlijk kan een fris glaasje vers getapt kraanwater niet ontbreken.

Waterproductiecentrum HAC

De Watergroep maakt al 10 jaar drinkwater in het waterproductiecentrum HAC in Haasrode. Van hieruit voorziet De Watergroep ongeveer 75.000 inwoners van lekker en kwaliteitsvol drinkwater. Op de site verwerkt het waterbedrijf grondwater uit 3 verschillende grondwaterwinningen tot drinkwater, Huiskens (Korbeek-Lo), Abdij (van Park) en Cadol (Heverlee). Tijdens de rondleiding toont de gids je hoe we van het grondwater drinkwater maken. Daarnaast kom je alles te weten over het zuiverings- en onthardingsproces en ondervind je hoe De Watergroep inzet op duurzaamheid en klimaatrobuust waterbeheer.

Bovendien ontdek je de vele ecologische en economische voordelen van kraanwater. Zo drink je voor maar 4 euro per jaar elke dag 1,5 liter kraanwater. Lokaal geproduceerd en aan huis geleverd. Natuurlijk voldoet kraanwater aan strenge kwaliteitseisen en wordt het voortdurend gecontroleerd.

Open Bedrijvendag

Tijdens Open Bedrijvendag krijg je een unieke kans om te ontdekken hoe De Watergroep jouw kraanwater produceert. Je kan terecht op de site in Haasrode van 10.00 tot 17.00 uur. Inschrijven is niet nodig, er vertrekken op verschillende momenten geleide bezoeken. Daarnaast kan je met virtual reality binnenin de installatie kijken. Er zijn leuke wateranimaties en je kan genieten van een vers getapt glaasje kraanwater aan de waterbar.

Alle deelnemende bedrijven vind je hier