VIDEO: Massaal veel volk voor opening nieuwe Albert Heijn in Diest: "Wij stonden hier al ruim een uur voor de opening"

Albert Heijn

Langs de Leuvensesteenweg in Diest ging woensdagochtend de nieuwe vestiging van Albert Heijn open en daar kwam heel wat volk op af. De eerste klanten stonden al ruim een uur voor de opening te wachten voor de deur.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Even voor 10 uur was het zover. Het publiek, tegen dan massaal aanwezig want heel wat mensen moesten hun wagen elders kwijt omdat de parking vol stond, telde af en burgemeester Christophe De Graef (Open Diest), schepen van Economie Maurits Vande Reyde (Open Diest) en winkeluitbater Luc de Haan knipten met een reuzeschaar het lint door waarna de eerste klanten binnen mochten. “We staan hier al van iets voor 9 uur en zijn blij met de komst van Albert Heijn want nu moeten we niet meer zo ver rijden. We hebben ook een lijstje gemaakt en weten dus goed wat we willen kopen. De komst van de nieuwe winkel is een goede zaak, het zorgt ook voor wat meer concurrentie”, zeggen Rita en Danny wanneer ze als één van de eersten de winkel betreden.

Lees verder onder de foto's.

 

Klanten
Rita en Danny stonden ruim een uur voor de opening al voor winkel
Albert Heijn
Voor franchisenemer Luc is het zijn vuurdoop

Vestiging zorgt ook voor tewerkstelling

In de nieuwe zaak, goed voor 1645 vierkante meter, werken 31 mensen, 25 van hen fulltime. Daarnaast zijn er nog een vijftigtal flexi-jobbers en studenten aan de slag. “De meeste werknemers komen uit de regio. Gemiddeld zorgen een veertigtal mensen dagelijks voor de bezetting. Het is best spannend en natuurlijk ben ik blij wanneer ik zie dat er zoveel mensen zijn komen opdagen voor de opening. Dit is de eerste winkel die ik ga runnen maar ik deed eerder heel wat ervaring op in andere vestigingen van de keten”, zegt franchisenemer de Haan.

De winkel in Diest is de 79ste die de keten opent in ons land. “In deze regio zijn we nog niet heel veel aanwezig en dat willen we graag veranderen, er mogen er dus zeker nog bijkomen”, besluit woordvoerder Ann Maes.

De winkel is op maandag open van 12 tot 20 uur, van dinsdag tot zaterdag van 8 tot 
20 uur en op zondag van 8 tot 12 uur en er is ook een groot zelfscanplein.

Iedereen kan de eerste week ook gebruik maken van een welkomstkorting van 5 euro , de bon hiervoor vinden klanten terug in de openingskrant die in de buurt verdeeld werd, er de keten komt ook met een stunt want klanten maken kans om 1 minuut gratis te winkelen.